Wat is dat toch ieder jaar opnieuw? Waar we in de lente- en zomermaanden Angel-handjes te kort komen, zitten er flink wat gaten in onze agenda’s in het najaar. Hartstikke jammer; waxen is onze grootste passie en stilzitten is niet ons ding. En wat nog het meest te betreuren is: een waxstop in de herfst en winter is voor jou als fan van waxen he-le-maal niet handig. Net als dat het onhandig is om als wax newbie te wachten tot het voorjaar met het bezoeken van een wax salon. De quote ‘summer bodies are made in winter’ is misschien cliché, maar wel absoluut van toepassing op waxen! Enne, we horen je denken: slimme verkooptruc. Maar niets is minder waar. Lees snel verder, want in dit artikel leggen we je haarfijn uit waarom professioneel waxen in het najaar een goed, zo niet fantastisch idee is. En alsof dat nog niet alles is, sluiten we het stuk af met een heus Angel Advice van één van onze Wax Angels.

Fijne donshaartjes
Op de huid van onze Angels bevinden zich niets anders dan wat donshaartjes. Nauwelijks zichtbaar zijn ze, en de haartjes die er zitten voelen super zacht aan. Geen godsgeschenk, maar het resultaat van volhardend waxen. Het zal je niet verbazen dat wij, als wax professionals, elkaar onderling waxen in de salon. In de zomer, maar evengoed in de herfst en de winter! En dat is echt niet omdat we in het najaar de dagen doorbrengen met weinig kleding aan. We waxen vooral jaarrond omdat we weten dat dát de reden is van het feit dat er enkel donshaartjes op ons lijf groeien. Hoe dat kan? Door het vele waxen zijn onze haarzakjes uitgeput geraakt. (Lees: er groeien geen dikke, stugge haren meer uit!) En dat voelt me een partijtje fijn!

Tiptop verzorgd
Behalve dat het een fijn gevoel geeft om haarvrij door het leven te gaan, loont het – ook in het najaar – goed voorbereid te zijn op onvoorziene situaties. Het leven zit immers vol verrassingen. Je weet nooit of je vanavond de liefde van je leven tegen het lijf loopt, en als je de Staatsloterij wint pak je direct het vliegtuig naar een tropische bestemming voor een strandvakantie. Right? Behalve dit soort onaangekondigde gelegenheden is sporten of een dagje sauna natuurlijk ook veel fijner zonder ongewenst lichaamshaar. En maakt het dan enig verschil of het hartje zomer of hartje winter is? Nope, natuurlijk niet. Lichaamshaar in het najaar? We moeten er niet aan denken!

Angel Advice
We hopen je wegwijs gemaakt te hebben in de wereld van professioneel waxen in het najaar. Maar we zijn er nog niet: zoals beloofd sluiten we af met een persoonlijk advies van één van onze Wax Angels.

Romy: ‘Van alle seizoenen die er zijn, zijn de herfst en de winter de meest ideale momenten om te waxen of daarmee te beginnen. Het seizoen van de bikini’s en korte jurkjes is over, waardoor je geoorloofd en zonder schaamte je haartjes kunt laten groeien tot de minimale lengte die wij vragen. Deze lengte bedraagt 5 millimeter, en die behaal je door in ieder geval 2 weken niet te scheren (of door jezelf op een andere manier te ontharen.) Verder raad ik aan om je minstens 3 keer achtereenvolgend te laten waxen in onze wax salon en in de tussentijd weg te blijven van je scheerspullen. Vanaf de derde behandeling hebben we namelijk al je haargroeifases gewaxt, waardoor het resultaat vanaf dat moment steeds mooier wordt en je voor een langere periode verlost bent van ongewenst haar. Sommige haren groeien helemaal niet meer terug, en de eigenwijze haren groeien dunner en minder stug dan ooit. Maar dit effect bereik je dus alleen wanneer je je minstens 3 keer, iedere 3 tot 6 weken laat waxen door mij of een andere wax professional van Delete. Ook in de herfst- en wintermaanden!’

Slow Lotion
Begin je in het najaar met waxen? Dan verzeker je jezelf dat je aankomende zomer het mooiste en best mogelijke waxresultaat bereikt hebt. Nog een laatste tip: start direct na de eerste behandeling met het gebruik van Delete’s Slow Lotion. Dit topproduct vertraagt de haargroei en verstoort de aanmaak van nieuwe haartjes. Hierdoor wordt het resultaat van het waxen nog sneller zichtbaar en kun je er bovendien langer van genieten.

Boek nu je behandeling bij Delete en be ready voor een zorgeloze zomer!