Mannen waxen is niet nieuw. Het aantal mannen dat bij Delete langskomt stijgt dan ook al jaren. Met 2021 als hoogtepunt: nooit kwamen er zoveel heren langs voor een wax behandeling als in het afgelopen jaar. Het moge duidelijk zijn dat de waxende man in opmars is, maar gemeengoed is mannen waxen daarentegen niet. Nog niet… 2022 zou namelijk weleens hét jaar van de Boyzilian kunnen worden! Delete legt uit waar dat mee te maken heeft én laat een mannelijke klant aan het woord.

Weinig tijd
De (werk)agenda van menig man staat bommetje vol en wordt alleen maar voller. Ze rennen en vliegen erop los en hebben nauwelijks tijd voor een welverdiende lunchpauze. Laat staan voor een uitgebreide scheersessie onder de douche. Zelf ontharen kost namelijk zeeën van tijd, en dan is het resultaat ook nog eens van zeer korte duur – al vanaf 12 uur na het scheren kunnen mannen de eerste stoppels verwachten. Professioneel waxen bij Delete is daarentegen zo gepiept; een Boyzilian duurt gemiddeld een halfuurtje en het waxen van de rug zelfs nog korter. Tel daarbij op dat mannen over het algemeen slechts één keer per maand langs hoeven te komen voor een wax behandeling, en je begrijpt waarom er steeds meer mannen in onze salons verschijnen.

Lastige plekken
En dat is zeker niet de enige reden van het toenemende aantal mannen dat kiest voor professioneel ontharen met wax. Want zelf de rug scheren of het eigenhandig ontharen van de benen? Voor mannen is het vrijwel onmogelijk. Op hulp van vrienden hoeven ze in dit geval ook meestal niet te rekenen, maar gelukkig zijn onze Wax Angels zeer ervaren met het waxen van mannen. De Boyzilian, de wax behandeling waarbij alle haren in de schaamstreek worden verwijderd, is de specialiteit van Delete. Maar ook het laten waxen van andere lastige plekken is bij ons geen enkel probleem.

Meer aandacht voor verzorging
Anno nu behoort persoonlijke verzorging echt niet meer enkel tot de dagelijkse routine van vrouwen. Mannen zijn zich steeds meer bewust van hun verschijning en willen er het hele jaar door verzorgd uitzien. Als het op uiterlijk aankomt, is ontharen voor hen een zwaarwegende factor. Benen, rug, borst en zelfs de schaamstreek moeten eraan geloven. Begrijpelijk, want in de sportschool, het zwembad of op het strand geeft overbeharing gewoon geen prettig gevoel. Bij Delete begrijpen we dat, dus staat iedere wax behandeling voor mannen in het teken van díé persoonlijke verzorging. En we zorgen er niet alleen voor dat het resultaat mooi en duurzaam is, maar ook dat het waxen hygiënisch en comfortabel gebeurt. Pure schoonheid, noemen we dat.

Ervaring
Sander (35) uit Amsterdam komt al bijna 2 jaar bij Delete. Het begon met een geintje: van zijn partner kreeg hij een giftcheque voor een Boyzilian bij Delete. Nu, 2 jaar later, gaat hij iedere 6 weken langs voor een wax behandeling bij ‘zijn’ Delete Salon in Amsterdam Centrum. Wij vroegen hem naar zijn ervaring met waxen.

Sander: “Sinds de eerste keer ben ik fan van Delete en van waxen. Eerlijk is eerlijk: die Boyzilian heb ik maar één keer ondergaan en dat was eigenlijk prima te doen. Een beetje ongemakkelijk misschien, maar ik werd enorm op mijn gemak gesteld en binnen 35 minuten stond ik weer buiten. Mijn vriendin die was er blij mee in ieder geval, haha!
Toen ontdekte ik dat ik bij Delete ook prima mijn rug en borst kon laten waxen. Dat deed ik eerst altijd zelf met een scheermes, voor kerst kreeg ik zelfs zo’n verlengstuk om bij mijn rug te kunnen. Stond ik altijd te klungelen voor de spiegel. En als ik klaar was liep ik 3 dagen rond met een plakkend t-shirt vanwege de stoppels en mijn zwaar geïrriteerde huid. Nu ga ik dus eens in de 6 weken langs bij Delete voor het waxen van mijn rug en borst. Het resultaat is veel beter dan met scheren en de haren op mijn lijf komen ook veel minder snel terug. Ik ben méér dan tevreden over het waxen. Het meest toffe van Delete is dat ze een Delete Deal hebben. Een abonnement zeg maar. Ik heb die vorige jaar afgesloten en betaal nu ook nog eens 50% minder voor mijn behandelingen. Ik kan elke man aanraden om dat scheermes lekker te gebruiken voor je baard, maar voor je lijf moet je gewoon gaan waxen”.

Vaarwel taboo
Tot slot: met dit artikel hopen we het taboe rondom mannen waxen steeds verder te doorbreken. Bij Delete is een wax behandeling voor iedereen, ongeacht geslacht, nationaliteit of leeftijd. Wil jij net als Sander op het gebied van ontharen meer gemak in je leven ervaren, maar ontbreekt het je aan informatie? Neem contact met ons op, want bij Delete weten we echt alles over waxen.