03:17
Ik lig al ruim drie uur naar het plafond te staren. Over grofweg twaalf uur ga ik me voor het eerst in mijn hele leven laten waxen. Vanwege mijn levensmotto ‘go hard or go home’ heb ik meteen een Full Body Wax behandeling geboekt. Dat is inclusief de beruchte Brazilian Wax. Handig? Ik had gewoon moeten beginnen met het waxen van mijn benen, want op dit moment heb ik alleen maar de neiging om mijn behandeling bij Delete te cancelen.

07:00
Waar ik normaal gesproken altijd uit mezelf ontwaak, schrok ik vanochtend wakker van het keiharde alarm van mijn wekker. Een gelukje, want er staat een Brazilian Wax (en weet ik wat nog meer) op het programma en mijn gevoel zegt me dat het belangrijk is om vanmiddag goed uitgerust bij Delete te verschijnen. Zoals altijd start ik mijn dag zo met mediteren, maar daar verwacht ik vandaag maar niet teveel van.

09:42
Totaal onverwacht was de meditatie een super fijne ervaring! Ik voel me – ondanks dat ik weet wat me te wachten staat – kalm en kijk vooral enorm uit naar het resultaat van het waxen. Het lijkt me heerlijk om weken niet te hoeven scheren en een keer écht een gladde, zachte huid te hebben. Mijn haargroei is redelijk hevig, waardoor ik vaak al een paar uur na het scheren de eerste stoppels zie verschijnen. Drie tot zes weken lang haarvrij klinkt in mijn oren dan ook bijna te mooi om waar te zijn, maar als ik de verhalen mag geloven maakt een behandeling bij Delete deze belofte toch echt waar. We gaan het zien, eens in de tijd komen dromen uit.

14:46
Op dit moment zit ik in de trein en ben ik onderweg naar Delete. Ik voel de spanning oplopen en Google voor de nodige mentale ondersteuning naar ervaringen van anderen. Twee horrorverhalen verder concludeer ik dat dit niet helpend is, en besluit de site van Delete nog even te bekijken. Dat had ik eerder moeten doen. Want met een uit de hand gelopen wildgroei down there en een flinke pluk onder mijn oksels blijk ik niet goed voorbereid te zijn op het waxen. Mijn haartjes hadden een lengte tussen 5mm en 1,5cm moeten hebben, en ik had eigenlijk mijn huid moeten scrubben. Ik baal er behoorlijk van dat ik dit heb gemist en vraag me af of het nu überhaupt nog wel mogelijk is om te waxen.

16:28
Over twee minuten is het zover: mijn allereerste (en waarschijnlijk allerlaatste) wax behandeling ooit. Ik heb buikpijn en vraag me af waarom ik dit ook alweer zo graag wilde doen. Kan ik nog terug? Misschien zijn mijn te lange haartjes mijn redding en kan ik lekker terug naar huis. Ondanks dat ik me niet goed voel, hangt er een fijne sfeer in de wachtruimte van Delete en is de indruk die de Wax Angels op me maken erg professioneel.

16:37
As we speak lig ik zonder kleding op de behandeltafel in de waxcabine van Delete, te wachten op één van de Wax Angels. Ik probeer mijn hele lichaam te bedekken met de handdoek en knijp ongemakkelijk in de stressbal die op het tafeltje naast me ligt. Het wachten op de Wax Angel lijkt wel een eeuwigheid te duren. Ik ben er niet klaar voor, maar nu ik hier toch ben mag de behandeling van mij wel beginnen.

17:19
Heb ik hier nou de halve nacht om wakker gelegen? Helemaal gevoelloos is de behandeling niet, maar die horrorverhalen kloppen van geen kant. Wat ik nog het meest vervelend en gênant vond was het op de juiste lengte knippen van mijn haren, het waxen zelf verliep zo snel dat ik nauwelijks tijd had om stil te staan bij pijn of schaamte. ‘Mijn’ Wax Angel, Oumaima, heeft voor mijn oksels, bikinilijn en bilnaad gebruik gemaakt van Hard Wax. De rest van m’n lichaam is behandeld met Soft Wax. Het waxen van mijn bilnaad heb ik als het meest gevoelig ervaren, maar ik ben super blij met het resultaat. Mijn huid voelt nog wat branderig aan, maar volgens Oumaima verdwijnt dat gevoel snel en zijn er speciale after care producten verkrijgbaar in de salon.

17:24
Ik sta er nog steeds een beetje van te kijken dat ik dit écht heb gedaan, maar dit is voor herhaling vatbaar! Alles werd duidelijk uitgelegd en het voelde bijna als een afspraak met een vriendin. Ik en mijn babyhuid gaan naar huis om 24 uur lang te chillen, want volgens Oumaima is dat het beste wat je na het waxen kunt doen.