1. Kom in beweging
Kom – als het even kan – wandelend, rennend of op de fiets naar je afspraak bij Delete. Bewegen is namelijk een geweldige manier om stress te verlichten. Door te bewegen maakt je lichaam de ‘feelgood’ neurotransmitters dopamine, serotine en endorfine aan. Deze magische mix zorgt ervoor dat je minder stress ervaart, maar ook dat waxen minder pijn doet dan wanneer je hersenen deze neurotransmitters niet hebben aangemaakt.

2. Go bananas
Bananen eten om je zenuwen onder controle te houden? Jazeker. De vrucht bevat grote hoeveelheden tryptofaan, magnesium en kalium: drie stofjes die je helpen te ontspannen. Om optimaal te profiteren van deze bijzondere eigenschap schijn je 2 uur vóór het waxen 1 of 2 banaantjes te moeten eten. Zo lekker kan ontspannen zijn!

3. Adem in, adem uit
Hevige stress verhoogt automatisch je ademhaling en je hartslag. Andersom klopt je hart langzamer en voel je je rustiger wanneer je langzaam ademt. Moraal van het verhaal: jezelf bewust worden van je ademhaling en een ademhalingsoefening doen werkt zeer effectief bij stress. Wij hebben goede ervaringen met de ‘3-om-4 seconden tactiek’. Hierbij adem je drie seconden rustig in door de neus en blaas je vervolgens vier seconden langzaam uit via je mond. Probeer maar eens.

4. Naam Yoga Hand Trick
Yoga wordt vaak in een adem genoemd met ontspannen. Dat De neerwaartse hond en de Gevederde pauw echt niet per se nodig zijn om te relaxen bewijst de Naam Yoga Hand Trick. Hierbij is het de bedoeling dat je druk uitoefent op het gewricht tussen je middelvinger en je wijsvinger. Deze instant manier om stress te verlichten kun je zelfs bij ons in de waxcabine, tijdens het waxen doen.

5. Kijk een oddly satisfying video
Oddly satisfying video’s, die filmpjes waarin alles ‘smooth’ verloopt, zijn ontzettend fijn om te kijken als je onrustig of gestresst bent. Hoe het precies werkt weten we niet, maar we weten wél dat het helpt te relaxen. Net als de Naam Yoga Hand Trick is het kijken van deze filmpjes op YouTube een goede manier om te ontspannen vóór het waxen. Je kunt de filmpjes tot enkele seconden voor het waxen plaatsvindt bekijken bij ons in de wachtruimte.

6. Uit de kruidentuin
Is het je weleens opgevallen dat veel douche- en badproducten ruiken naar lavendel? Dat is natuurlijk niet zomaar. Net als in cannabis, bevat lavendel een geurstofje met de naam linalool. Linalool werkt licht verdovend (minder pijn!) en zendt kalmerende signalen naar je hersenen toe. Precies wat je nodig hebt als je te kampen hebt met stress over waxen! Spring alleen niet met je lavendel foam wash onder de douche voor je gaat waxen, en ga om te ontspannen ook zeker niet kort voor je behandeling in een warm bad liggen met lavendelolie. Warm water maakt je huid week en kwetsbaar, dus houd het bij het ruiken aan je favoriete lavendelproduct of drink een kop lavendelthee.

7. Geef je bloot
Als de dood voor waxen? Vertel het ons, je hoeft je nergens voor te schamen! De open cultuur van Delete biedt ruimte voor het uitspreken van je angsten. Dat lucht niet alleen op, het maakt ook dat wij Angels extra ons best doen om jou op je gemak te stellen. En inmiddels weet je: wanneer jij ontspannen bent en je comfortabel voelt, zal je minder pijn ervaren van je behandeling.
Met deze 7 tips hopen we je geholpen te hebben bij het verminderen van stress rondom waxen. Vergeet niet dat je bij ons in goede handen bent en dat we er alles aan doen om je behandeling soepeltjes te laten verlopen. Tot snel bij Delete!

Liefs, de Wax Angels