Grote kans dat je ook dit jaar weer streeft naar het behalen van doelen op het gebied van gezondheid, geld en geluk. Maar vergeet je geen goede voornemens te maken op het gebied van beauty en huidverzorging? Om je op weg te helpen hebben wij 5 goede voornemens voor een jaar lang fantastisch waxen verzameld. Here you are!

Stop met scheren
Stop shaving, start waxing, luidt het credo bij Delete. Echt, we kunnen niet vaak genoeg zeggen hoe essentieel het is om te stoppen met scheren wanneer je aan waxen begint. Niet alleen om je haartjes te laten groeien zodat ze met onze wax verwijderd kunnen worden, ook omdat de combinatie van scheren en waxen gewoon niet samengaan. Zie waxen als een proces waarbij de frequentie voor een groot deel het resultaat bepaalt. Hoe vaker je komt om je te laten waxen, hoe langer je haartjes wegblijven. Pak je tussen de waxbehandelingen door het scheermes om je bikinilijn of benen bij te werken, dan krijg je last van rode bultjes en wordt je waxritme verstoord. Immers: je haren zullen zo nooit een minimale lengte van een halve centimeter bereiken. En om je haartjes te verwijderen door middel van waxing is die lengte toch écht nodig.

Elke 3 tot 5 weken waxen
Aansluitend bij het ‘stop met scheren-voornemen’: neem jezelf voor om je haren iedere 3 tot 5 weken te laten waxen. Regelmatig waxen zorgt uiteindelijk voor minder haargroei. (In sommige gevallen groeien de haartjes zelfs helemaal niet meer terug!) Hoe dat kan? Waxen verwijdert de haartjes inclusief het haarzakje en de haarwortel. Wordt deze methode veelvuldig toegepast, dan raakt het haarzakje op den duur uitgeput en wordt deze als het ware ‘levenloos’. Haartjes die willen groeien maken dan geen schijn van kans!

Wax Angel Samantha: ‘’Stel dat elke 3 tot 5 weken waxen één van jouw goede voornemens is, kan het maken van een waxplanning goed helpen bij het laten slagen van dit doel. Mocht je het fijn vinden, dan kunnen we na afloop van je behandeling direct de volgende afspraken om te waxen inplannen. Op die manier weet je in ieder geval zeker dat er niet teveel tijd tussen twee behandelingen zit.’’

Meer water drinken
Iets dat vaak vergeten wordt als het op het gezond houden van de gewaxte huid aankomt, is het drinken van voldoende water. Door je huid van binnenuit te hydrateren blijft ze namelijk soepel, vitaal en stralend. Is de vochtbalans van je huid uit balans wanneer je gaat waxen, dan heeft je huid relatief veel tijd nodig om te herstellen van een behandeling. Bovendien vergroot een uitgedroogde huid de kans op huidirritatie, en dat kan echt heel vervelend zijn. Om de vochtbalans van je huid op peil te houden, raden we bij Delete raden aan om minimaal 1,5 liter water per dag te drinken.

Je voeding aanpassen
Dit lijstje goede voornemens is niet compleet zonder een streven naar verandering in je eetpatroon. We hebben het hier niet over afvallen of spieren kweken, maar over een voornemen dat gericht is op het fit maken van je huid! Als we met onze klanten spreken, valt op dat de invloed van voeding op de huid nog altijd een onderbelicht onderwerp is. Zonde, want kleine veranderingen kunnen écht een groot verschil maken. Wist je bijvoorbeeld dat een dieet dat rijk is aan antioxidanten je huid van binnenuit beschermt tegen vrije radicalen (schadelijke invloeden van binnen- en buitenaf)?

Wax Angel Anouk: ‘’Behalve voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, zijn ook gezonde vetten belangrijk om je huid gezond te huiden. Bosbessen, pure chocolade, avocado, broccoli..  Als je genoeg van dit soort beautyfood eet zal je huid na het waxen veel sneller herstellen!’’

Investeren in goede verzorging
Weliswaar is de kans op huidproblemen veel kleiner dan bij andere ontharingsmethoden; waxen kan voor enige huidirritatie zorgen. Om dit te voorkomen loont het om te kiezen voor de juiste verzorging van je huid. Speciaal hiervoor heeft Delete een uitgebreide lijn pre- and aftercare producten ontwikkeld. Zo helpt onze Angel Lotion je huid te herstellen na het waxen, en de gaat onze Cool Sense rode bultjes tegen. Investeren in goede huidverzorgingsproducten móét je gewoon toevoegen aan je lijstje met goede voornemens!